Sunday, August 9, 2009

ketika cinta bertasbih(movie)

finally.. movie KETIKA CINTA BERTASBIH dah released.
tapi baru keluar dekat indonesia 17 july arituh.
malaysia tak tau lah keluar bila.
tapi sangat best!. tengok trailer pun sangat best. tak sabar nak tengok.
already read the books. compare dengan trailer movie nih tak ubah apa-apa pun.
kira betullah. tak macam AAC.ramai gak tak puas hati ngan AAC. hoho. even us!

sangat tertarik dengan puisi time husna and anna dalam movie nih.
hoho --
layan ---

(version husna)
cinta adalah kekuatan
yang mampu mengubah duri menjadi mawar
mengubah cuka menjadi anggur
mengubah sedih jadi riang
mengubah amarah jadi ramah
mengubah musibah jadi muhibbah
itulah cinta ---

(version anna)
sekalipun cinta telah ku uraikan
dan ku jelaskan panjang lebar
namun jika cintaku datangi
aku jadi malu pada keterangan ku sendiri

meskipun lidahku telah mampu menguraikan
namun tanpa lidah
cinta ternyata lebih terang
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya
kata-kata pecah berkeping-keping
begitu sampai kepada cinta..

dalam menguraikan cinta
akal terbaring tak berdaya
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur
cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan


5 comments:

flip said...

ak dh tgk dah,,cter dye boleyh r thn,,ad mcm syurga cinta sket,,tuh sbb org kate syurga cinta tiru cter nh,,

flip said...

eyh salah crite plak,,haha,,yg ak tgk tuh ap ntah tajuknyer,,malu2 beb,,haha

[biru][pink] said...

sekali sekala malu apa salahnya...
hahaa.. xpe2.dun wori. aku xbtau yg lain...

amirul asraf said...

[ni version aku plak..]

cinta adalah anugerah..
bukan utk dikuasai tp memberi..
bukan utk diratapi tp dihayati..
bukan utk sendiri tp berkongsi..

cinta tidak pernah pergi..
tapi mungkin masih bersembunyi..
jauh dilubuk hati yg sunyi..
ikhlaskan hati utk mencari..

cinta adalah kebahagian..
utk yg benar2 ikhlas meghargai kewujudan....

;P

[biru][pink] said...

dahsat...dahsat...
tapi mcm pernah dgr ye;)