Tuesday, August 11, 2009

awak, saya nak...

----------------------------------------------------------------------------------
jadi cool.
awak dengar tak?
saya nak jadi cool...
tapi camne eh?
saya taknak kelam-kabut lagi.
bile datang masalah,
saya nak jadi tenang fikirkan penyelesaiannya.
saya TAKNAK kalut2 lagi dah..
tapi camne eh?

saya nak jadi cool macam...

dia...

dia...

dan dia...

tapi camne eh???


------------------------------------------------------------------------by:ariys------




korang mesti tertanya2 nape aku letak Tun Mahathir, abah aku dan ayah zara.
->mahathir mungkin korang ada jawapannya. yup. most of da time dia cool, bg aku lah. mungkin kadang2 dia tak cool. ye r die pon manusia. die bukan nabi. tak maksom. tp bagi aku yg plg penting daripada 1-10 skala cool. aku bagi dia 8.5.

->abah aku. dia mmg cool, bagi aku lah.. wlpn jarang2(bkn kdg2 k) ter'hangin' gak. tapi bak kata abah aku, abah try kawal, tapi abah manusia, tak terlepas dari kesalahan. yang penting kita usaha. dari umo 1 tahun sampai sekarang ni, cukuplah jari sebelah kiri nak kira bape kali aku kne tengking+kne bantai dgn abah aku. most of da time, abah aku try slow talk, bagi pros n cons, logik dan etc sekiranya aku wat salah. paling dahsat pun, aku stakat kne rotan kat tapak kaki dan tapak tangan.tapak tangan sebab balik dari main dah nak dekat maghrib @ tak solat(xsilap aku lah), ni pon time hingusan lagi. TAPI bab politik jgn main2. rasa2 nak dgr betapa kuatnya suara bapa aku(mmg semulajadi cakap kuat), sokonglah parti politik yang bapa aku tak suka. mmg sakit hati korang nanti. haha... dari 1-10. aku bagi 8.77. lebih sket dari Tun M coz dia bapak aku.hehe...tiada unsur bias di sini.

->pakcik jumali@ayahanda zara. walaupun aku dan ayahanda zara tiada scandal, tapi based on my observation(wah!), aku kompem ah beliau mmg cool giler. sangat cool dowh. kalau xcaya rujuk entri ini (ayah!!), nada dialog si zara kompem r kalut2(korangkan kenal dia.haha) & nada dialog ayahanda dia, tenang. aku mmg dpt bygkan.sbb aku pnah jumpe ayahanda dia.hehe.suara lembut jer, tapi orang tak lembut k! so, dari 1-10, aku rasa...aku rasa... biar jelah zara yg bagi. maybe lebih accurate.haha...

"Action is the foundational key to all success."-Pablo Picasso.


Peringatan utk diri sendiri & kawan2:- Rasulullah SAW adalah contoh terbaik sepanjang zaman.
Peringatan utk diri sendiri & kawan2:- Rasulullah SAW adalah contoh terbaik sepanjang zaman.
Peringatan utk diri sendiri & kawan2:- Rasulullah SAW adalah contoh terbaik sepanjang zaman.







5 comments:

MeaBerry said...

kalau nak cool... ko kena la beli peti ais. baru la sejuk weh...

bilik u all kan hangat aje...


tu je.

flip said...

adkh org yg sntiasa siap esemen sblm due date adlh cool?? kl ya,,kompem ak bukan cool,,hahahaha

p/s: tumpang merepek,,ngeh3

Nurul Ain said...

pada pandangan sye,kamu dah mmg co0l la syira..

(^.^)

[biru][pink] said...

mea;) u hadiah kan lah i peti ais.. peti ais much3 better than make up.

flip;) klu ya. aku pon bkn cool.

ain;) terima kasih atas pandangan anda.hhehe

<< s| tED| >> said...

yup! cikgu jumali memang cooL!!