Tuesday, May 12, 2009

mereka bukan brad pitt, mahupun angelina jolie...

hai semua...
aku yang tgh xde keje nih, tibe2 rase nak wat award utk kawan2 aku...
hehe... bukan nak bodek..
juz ske2 jer...

award pertama,
bestfriend aku yang paling lama...(still contact sampai skg...hehe)
kitorg mula kenal tym kat tadika kemas belimbing dalam...
pastu berpisah jap... n jumpe blk kat kolej matrikulasi johor...
name beliau NUR LIYANA BT SHARIF...
dak2 sbpis mesti kenal ayah kwn aku ni...kan?
name manja dia, yan... skg ngah study kat uitm shah alam amik medic...
cite2 die dari kecik dowhhh... hrp2 tercapai...sama2 lah kita doakan...amin...

award kedua,
kembar aku yang pertama aku jumpe, merangkap besfriend aku...
AFIZA NUR ANIS BT MOKTHAR name diberi... aku pggl anis...
skg ngah study nursing...xtau katne... aku xde no die... dlu contact kat fs je... fs dah delete, dah xcontact...
family die knal family aku...
pernah lah org igt, die yang anak mak aku...bkn aku...
hahaha... sbb aku hitam, die putih... so, oleh sbb mak aku putih, org igt die lah anak mak aku...
hahaha....

award ketiga,
bestfriend aku yang paling lama(dr form 1 smpi skg) kategori lelaki,
muhammad faqrul reduan bin abdul majid dan ahmad izuan bin khahar,
berkongsi kedudukan... haha... aku still berhubung dgn dua2 org kawan aku ni...
faqrul-kat utem...izuan-jadi tentera...
ada kisah menarik between aku n izuan(bg aku lah...haha..)
de sorg dak perempuan bru masuk, atiqah name die... pastu dak izuan ni cam nak2 rapat dgn dia... n de sorg kwn aku nih ckp aku jeles, jeles giler! haha... dak ni ckp ktorg cam cite kuch kuch hota hai(dak ni mmg mnt hindustan..haha)..pastu aku jwb r, aku bukan jeles sbb aku ske die... cume rase cam sedey gak r...sbb dah xbape rapat... las2... aku lak yg terapat dgn si atiqah ni...haha... dua2 aku rapat... best ah!!! byk gak r keje giler yg aku wat dgn si tiqa ni... windu lah kat die... mne ntah die skg... try contact, xdibls... redha jer...
si faqrul ni lak... baru2 ni, dia xbg aku keje kat hotel klu nak keje tym cuti ni sbb xbagus utk aku lah...dia kata keje hotel blk mlm,gaji mmg banyak tp dak2 perempuan yg keje pun cam hape jer..dia kate baik aku xyah keje...owh...so caring! tq... eh...dia penah bg aku baju kurung... wahaha!!!

award ke4,
kawan2 plg giler2 aku...
faaishah,nadzirah n atiqah(org yg same, yg aku cite kat atas)...
best giler diorg ni.. klakau giler...
penah lah kitorg gelar diri kitorg 'kami xbodoh 4'...haha...
dah lame xjumpe diorg...rindu!!!!!!

award ke5,
kawan yang HEBAT,
tak lain tak bukan.. NURAIN BINTI RAHMAN,
hahaha... xperlu lah cite nape beliau si keremping ni sungguh hebat...
xleh nak diungkapkan dengan kata2... hahaha...(padahal mls nak taip dah...haha..)

award ke6,
kawan yg baik giler,
Normah!!!! mmg baik dowh...
kawan yg baik... seyes! sentiasa mementingkan kawan dari diri sendiri...
jauh beza dgn aku... hahaha

award ke6,
kawan aku yg plg pandai berfesyen...
hazmirah bt mahayudin aka mea berry...
bg aku dia ni sorg yg pandai berpesyen...
dia xpakai ketat2 utk nampak menarik..
dia nye baju simple jer...
tp bg aku menarik lah...
wat kate org, sometimes less is more..
mea!!! aku plg ske baju cap ayam ko!!! hahaha
n polkadot kamuuuu~

award ke7,
kawan aku yg leh masuk dgn sume org kategori perempuan...
zara!!! aku saje jer letak ko no7.... biar ko igt pesan ayah ko... hahaha...
die nih mmg leh masuk dgn sume org lah...
sape2 jer aku rase... maybe sebab sifat kalut2+peramah dia kot...
skg die de rpt dgn tuttttt....

award ke8,
kawan aku yg leh masuk dgn sume org kategori lelaki,
umar!!! aka ohm r... bkn chemau k...
haha...aku knal die tym kat matrik johor...
die nih mmg leh msk dgn sape2 jer aku rase...
peramah+ringan mulut... tahniah2...

award ke9,
kawan aku yg giler2 versi lelaki,
shidi!!! haha...
giler2... sape xknal die, org igt die xberapa baik...
haha... tp sebenar2nya, dia baik... sgt baik...
aku ske tgk die senyum...

award ke10,
kawan yang HEBAT (kategori lelaki),
sape lagik kalau bukan AHMAD ANAS BIN AWANG,
hahaha... bru sehari kawan dgn die cam dah lame knal...
hebatkan? haha... klu cite psl die ni, smpi kul 1 pagi pon xhabes...

award ke11,
dia yg berani,
mashkura!!!! haha...
de 'makhluk lain' penah syok kat die...
tp die berani lwn...
aku dgr cite pon menakutkan...
hahaha... tp die tabah dan akhirnya berjaya halau mereka keluar...

award ke12,
kwn plg jujur,
maizatul fateha bt mohd baidzowi...
hahaha.... yup! jujur tatkala aku tanya, "mai, ko rase aku dah krus ke???" haha...

award ke13,
kawan plg ceria,
emelia bt hasim...
aka amy!!! hahaha...
ceria+giler2+selalu enjoy+rajin study... aku kagum dgn die nih...
giler2 tp study xtggl...
dating tp study xlupa...
aku pnah karok dgn die 2jam30minit...wahaha... happening bangat!!!

award ke14,
kawan plg manja,
fatma!!! hahaha...
fatma nabilah bt hamdan...
manja dia ni...
windu kamu~~~~



wat mase skg, tu jela aku nak cite...
hahaha... mereka2 ni bukan brad pitt mahupun angelina jolie atau angelina af...
mereka ni hanya insan2 biasa yg menyerikan hidup aku...

syukur alhamdulillah, stakat ni aku dpt kawan2 yg rapat dgn aku sumenye baik2 belaka...
alhamdulillah... thank u Allah SWT...

byk lagi name yg aku nak wat award...tp mls dahhh...haha...
aku, syahirah ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada kawan2 aku semua, especially, kauthar zahir(penasihat setia), aisyah hannanah(sweet,ske tgk die senyum..), faisal(happy go lucky), shashim(tegas..), kd(giler2), mirul rentap(lelaki plg sopan..haha), wanie(lemahlembut), amal(cool), aidah (seorg yg xlupa member), aie(scandal ain tym kt skola), anna raf(kdg2 aku lupe dia ni dak lompat), nad(aku rase jodoh ko dgn dak klate kot...haha), minamin(ske name die...sedap..), rohani(ani, bile lg nak terserempak dgn ko..), naqib(penah contact dgn die, die baik..aku bru tau..haha), cpong(pelawak sbpis), jenny(dah leh kawin...dah pandai masak dah...) mart daus(sepupu+kawan aku...), hakeem(kwn skola rendah yg aku nak tau perkembangan die skg nih..@scandal tym dajah 2 aku...haha), aqilah(knal 3 hari, contact smpi skg...), naim & alan(antra lelaki yg pnah dtg umah aku...), ina(hrp ko menten montel), atul ( yg comel & selalu senyummm), asri & nazrullah (mereka yg tggi..), nawar(aku pnah mkn mee goreng dia wat..), fara(fara!!!aku rindu ko!!!), marahaini(rumet yg best!), dayah(yg cumelll..), li girl, fang2, min lon, fong chin, xiang luan, chik chen, qian wei, thilaga (diorg ni sume mmber sekelas aku tym kat smkdt...best klas campur 3 kaum...windu korg;-) dan ramai lagi.... klu aku xletak nape korg...jgn marah ha....

kwn2 aku yg kat sbpis yg byk meninggalkan kesan dlm hidup aku... mne tak nye... duk asrama.. hadap hari2... skola lain, jumpe kat skola jer... hehe... kat matrik gak!!! wah! rindu zaman skola!!!!!!!!!!!! hahaha....

p/s: korg pon mesti rindu gak kan???



kuantiti kwn aku xbyk,
tp mereka berkualiti...

5 comments:

naddysh said...

apesal aku ade jodoh dgn bdak kelate plak???
ish2...jange2 nk pandai2
heheheh

nway
aah aku rindu kamo gak!

zaradgreat said...

hahahaa.hampeh ko!!
edit part aku!
hampeh
hahahahahah

syirasweet said...

wahai wanita2 bekerjaya nad+zara...
ain ajak korg kluar...haha..
bila korg free?
hahaaha...


p/s: zara, edit lah sendiri...
i bz dgn tdo...hahahaha

zara yang memang dah great said...

cessss...
bila nak kuar??
weekend bleh aaa
bleh je kot

zifana^^ said...

yeay.. ade gak name aku in list,,,heho..
lame da xjumpe korg..hhuhu T_T