Saturday, March 8, 2008

serabut~..

salam...hri ni xtau nk post pe..post la mende nih...still serabut lg..hurmmmm...ntah la...tp mende yg akan aku post nih rmi gak wat including me!..huhuhu...dh jdk tabiat...hurmmm.....tp try la kurangkan...nk buang trus mmg xbleh...orang zaman skrg,mau diet,tp diet laen..so,try this!!!
ini pun adalah diet Rasullulah SAW kita juga. Ustaz Abdullah Mahmoodkata, Rasullulah tak pernah sakitperut sepanjang hayatnya keranapandai jaga pemakanannya sehari2. apakata kita ikut diet ini kawan2.tak payahlah susah2 makan pil untukkurus? Insyaallah kalau kawan2ikutdiet Rasullullah ini?. Garenti? kawan2takkan sakit perut ataupunkeracunan makanan.
Jangan makan SUSU + DAGING
Jangan makan DAGING + IKAN
Jangan makan IKAN + SUSU
Jangan makan AYAM + SUSU
Jangan makan IKAN + TELUR
Jangan makan IKAN + DAUN SALAD
Jangan makan SUSU + CUKA

Jangan makan BUAH + SUSU CTH :- KOKTEL
JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN NASI , SEBALIKNYA MAKAN BUAH TERLEBIH DAHULU, BARU MAKAN NASI.
# TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI.
# JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM . SESIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.
# Dalam kitab juga ada melarang kitamakan makanan darat bercampur dengan makanan laut.Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. Di kuatiri akan cepat mendapat penyakit. Ini terbukti olehsaintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakaladalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidakkan balasbiokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.
Nampak memanglah pelik... tapi, kalautak percaya... kawan2 cubalaa......................................Ianya takdelah dalam jangka masaterdekat nie.... Ianya berkesan bilakita sudah tua nanti. Wassalam.

-S.O.S-

No comments: