Sunday, December 13, 2009

salah ke?

fahaman aku:

tak baik lelaki perempuan keluar sama-sama
even as a friend
menimbulkan fitnah.
kan tak elok.
nak mintak permission mak ayah nak cakap macam mana?
macam gini?

"ayah.nak keluar jumpa kawan"

tak kan tuh je?
nanti kalau ayah tanya dengan siapa?

"dengan ....."

tak dapat nak bayangkan ayah reply apa.
dulu masa kakak aku tunang pun ayah aku tegur jangan keluar selalu sangat
ini lagi kan aku

bukan nak tunjuk baik
tapi aku tak selesa
tak selesa bila dalam keadaan macam gitu

salah ke pemikiran aku?
ke aku yang narrow minded?
kampung sangat ke macam tuh?
mau tanya kalian semua.
kalau salah sila betulkan.

9 comments:

Misz SeroJa said...

stuju ngn ko..
bg aku 2 bukan narrow minded..

[biru][pink] said...

tq2!
:)

Noorlaila Mohamed Nor said...

aku selalu cakap nak keluar ja
satu family paham bila tgk dressing
beza kot aku kuar ngn kawan or kuar dating
haha

Noorlaila Mohamed Nor said...

x narrow minded la
lain org lain cara

ezzati said...

ikut org laa.. sbenanye pemikiran awk lg baik :) ..

yourbelovedroomate said...

seyes ko mmg narrow giler!
hahahaaa....

saje cari psl!

[biru][pink] said...

noorlaila: ye ke.wah2!

ezzati: mungkin lah kot.. :)

ihatemyroomate: hahaha.ko memang nak carik pasal dgn aku. rindu cakap je laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Faqrul Reduan said...

xde la..pndapat ko...ko nyer hak la..
klu ade yg xstuju lantak diorang r..hehe

Jard The Great said...

baguih la kalo camtuh.. hehehe...