Tuesday, September 15, 2009

kantoi tak puasa!!!

hai...hai...hai...
ramadhan dah nak berakhir...
klu dulu masa zaman kanak2 ribena aku mesti rasa happy giler baby sbb posa nak dkt hbs...
hahaha.. happy + sorak sakan...wlpn sbnrnya aku TAK layak nak sorak KERANA aku posa separuh hari jer AKA tak pose lah... waktu berbuka aku adalah waktu tengahari. seyes! berbuka giler2 cm org lain berbuka time magrib.nasi dan lauk, terang2an di dapur.hehe.. tp tu masa kecik2 lah...
sekarang, sedey yg teramat ramadhan dh nak hbs...tiada ungkapan yg boleh menyingkap kesedihan aku ni(eceyyy..bajet giler.)..TAPI dlm masa yg sama gak aku hepi sbb raya dah nak tibe.tapi raya ni mungkin lain sikit.mungkin ada campur sedey2 sket.tp malas nak cite.biar je Tuhan yg tahu.(=SMILE baby...smile=)
berdasarkan tajuk di atas(sile bace juta2 kali..), bukan aku yg kantoi k! aku klu tak pose, aku admit terang2an... tp ni psl aku jumpe KAZEN AKU YG BERUMUR 20an NAK MASUK TOILET SAMBIL DI TANGAN BELIAU AIR KOTAK SOYA... hahahah...kantoi!!!!!!!!!!!!! dah lah kantoi dgn aku, siap leh ajak aku join(dgn muka cuak2 nerves preety ugly beliau)...korang bygkanlah!!! bayaaaangggkannn...
TAPI aku tolak pelawaan beliau.. eceyyyy bajet kuat r dpt tolak pelawaan AIR SOYA. yum2!
sebelum korang ckp aku kuat,bagus, hebat, dan lain-lain pujian tggi melambong...baik aku admit kenapa aku tolak...KENAPA? (tell me, tell me... tell tell tell me.. wondergirls)
dlm hati aku ckp time tu,"pe brg buka pose dgn air jer..klu dia ajak nasi ayam KFC atau nasi beriani gam MUAR, nak gak aku join! ni air kotak soya jerrrr...taknak aku hbskan pose aku sbb air jer.bkn kenyang pon. tak berbaloiii..."
selepas tolak pelawaan beliau, kazen aku ni ada berpesan sebelum masuk toilet(actually bkn toilet tp blk mandi, tiada jamban di situ.) dgn dialog yg seakan2 berbunyi,"weh, jgn btau org lain tau"
aku? OK.
bila mgrb tiba, si kazen yg ponteng posa dgn soya berpura2 posa n tak sbr2 nak berbuka. aku senyum2 + gelak2 kecil jer...sedang ktorg mkn..tibe2...adush! jari tercucuk tulang ikangggg...bkn aku,tp kazen aku yg ponteng posa dgn air soya itu.. hahahaha... PADAN MUKA! dgn selamba aku ckp tulah balasaNNN(pekatkan sikit sebutan N) nyeeee....................
moral of da story, len kali ajak aku ponteng pose dgn nasi ayam KFC atau nasi beriani gam MUAR, supaya ada geng tercucuk tulang ikangggg... ;-)


p/s: semalam aku berbuka di alamanda dengan menu feveret aku claypot black pepper chicken rice dan berterawikh di masjid mizan zainal abidin dan hampir 1 jam mencari jln pulang ke ukm. wat da fun! hahhaha.. nnt aku pos gambar menarik tertarik da bomb di masjid berkenaan yg juga disebut sebagai masjid besi. ferric mosque...chantek!!!!!!

2 comments:

nAD said...

weyh bile nk blnje aku buka posa beriani gam??
sempat lgik neyh b4 kamis

hahaha

Firol said...

Hoo..tak pose...padang mukee kena balasang